Trekfestival: workshops ‘Lichter lopen’ en ‘Levensgedicht’

L1060809

Op het Waddenkwartier houden Ri & Ro tijdens het Trekfestival elk een workshop. Bij beide workshops heb je een unieke gelegenheid om te ervaren hoe je letterlijk of figuurlijk in het leven staat.

Bij de workshop ‘Lichter lopen’ van Riemke Cramer krijg je door grappige ervaringen het besef hoe je over de wereld loopt. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke loop en dat moet ook vooral zo blijven. Maar dikwijls denkt zij (ze woont aan het Pieterpad): Ach, kon ik die voorbijganger maar even laten ervaren hoeveel lichter het kan.

Bij de workshop ‘Levensgedicht’ van Robertine Romeny ervaar je de geweldige kracht van herinneren. Als iemand je een herinnering vertelt en je luistert, verschijnt er iets van de persoonlijkheid. Alles krijgt kleur en diepte. Het is zo wonderlijk, we hebben het zelf ervaren. We hebben een wandeling uitgezet langs de verschillende leeftijdsfasen, gemarkeerd door wilgentakken. Hier vertel je elkaar een herinnering van die tijd. De luisteraar geeft een titel aan die herinnering en vice versa. Aan het eind van de wandeling heb je je eigen levensgedicht.

Hieronder lees je – met terugwerkende kracht – het verslag van de wording van deze workshops.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *