Workshop ‘Levensgedicht wandelen’

Heb je zin in een wandeling? En wil je bijzondere herinneringen ophalen? Tijdens de workshop ‘Levensgedicht wandelen’ sta je stil bij bepaalde leeftijden en vertel je elkaar herinneringen. Ook is er ruimte voor toekomstfantasieën. Aan het eind van de workshop blijk je je eigen levenslied of levensgedicht te hebben gecomponeerd.
Een mooi evenement voor familiefeesten, bedrijfsuitjes en festivals.

L1060878

Tijdens de workshop ‘ Levensgedicht wandelen’ lopen de deelnemers in tweetallen langs verschillende leeftijdsfasen, die wij in het terrein gemarkeerd hebben. Elke post staat voor een periode van 7 jaar (te beginnen bij 7 jaar, door naar 14 jaar, 21 en zo verder). Je staat even stil en vertelt elkaar een herinnering van voor die leeftijd. De luisteraar geeft een titel aan die herinnering en vice versa. In speciale boekjes die de wandelaars meekrijgen schrijven ze die titels op.
Als de deelnemers bij hun huidige leeftijd aangekomen zijn, kuieren ze naar de post van het NU. Daar aangekomen zijn ze in het heden beland, nadat ze hun leven hebben doorgewandeld. Ze vertellen elkaar hoe ze er nu voor staan, deze week, of dit seizoen. Ten slotte lopen ze naar het midden waar de vlag met sterren de Toekomst-post aangeeft. Daar uiten ze een toekomstwens of -fantasie, voor morgen of de verre toekomst. Aan het eind van de wandeling vormen die titels ieders eigen levensgedicht.
De workshop ‘Levensgedicht wandelen’ had zijn première tijdens het Trekfestival dat maart 2015 rond het Lauwersmeer werd gehouden. Ondanks de felle wind en regenbuien kwam iedereen aan het eind met stralende ogen terug bij het vertrekpunt. Wie hen de paden zag aflopen, zag dat ze zowel in gedachten verdiept en als gericht op elkaar waren. Wat een mooie beweging! Degenen die elkaar al kenden, vertelden dat ze nieuwe herinneringen hadden gehoord. Dat verdiepte. Degenen die elkaar niet kenden, waren verrast over de ontmoeting.
De crux zit ’m in het lopen en de herinnering. Ook mensen die zeiden zich niets te kunnen herinneren, kwamen opgetogen met een volgeschreven boekje bij het startpunt terug. Ze ervoeren de geweldige kracht van herinneren. Als iemand iets uit zijn geheugen opdiept, krijgt alles kleur en diepte. Op die manier vier je het leven op een mooie kunstzinnige manier. Deze workshop in de buitenlucht is ideaal voor familiefeesten, bedrijfsuitjes en festivals. Mensen leren elkaar op een bijzondere manier kennen en nemen tegelijk iets mee over zichzelf.
Bij de start leggen wij de gang van zaken uit en lezen een gedicht ter inspiratie. Ter afsluiting kan iedereen die dat wil zijn of haar gedicht voorlezen. Naar wens lezen wij nog een of twee gedichten voor.

Technische gegevens
De wandeling duurt ongeveer een uur
Terreinvereisten: ruimte om te wandelen
13 Bomen of andere objecten die tot baken voor de leeftijden kunnen dienen. Als die er niet zijn, kunnen wij die vormgeven
Leeftijd vanaf 16 jaar.

Wat leveren wij?
Uitzetten en kunstzinnig vormgeven van het traject
Markeringen voor de leeftijdsposten
Boekjes om de levensgedichten in op te schrijven, deze mogen de wandelaars houden
Schrijfmateriaal
Begeleiding & inspiratie

Kosten
In overleg

Contact
riemkecramer@hetnet.nl