Antroposofische fysiotherapie

Mijn methode werkt via de ritmes die we in ons hebben – ademhalings-, hart-, kou- en warmteritme, ook stress- en ontspanningsritme en nog vele andere ritmes.
Via een massagetechniek, die zeer weldadig is, ‘spreek’ ik die ritmes aan. Dit leidt er dan toe dat het lichaam zelf andere oplossingen vindt in plaats van bijvoorbeeld steeds maar weer die schouders optrekken als bescherming of uit gewoonte. Door mijn appèl doorbreek je zelf die gewoontes. Het lichaam doet dit zelf – dus het gaat niet via gepsychologiseer of via het hoofd.
Wel kun je na de massage soms merken: hé, ik sta ineens prettiger op m’n benen! Of: hé die watten zijn uit m’n hoofd.

Door deze methode, ‘ritmische massage’ geheten, kun je meer doen dan eenvoudig en alleen maar symptoombestrijding. Na de massage is het goed om een 20 minuten nog wat te blijven liggen zodat je niet meteen weer in de hectiek van het dagelijkse belandt en de ritmewisselingen hun plek kunnen vinden.

Wil je nog meer weten, ga dan naar mijn beroepsvereniging: NVAF

Een behandeling kost naar draagkracht tussen 25 en 70 euro per keer.

Instant loop- en wandeladvies

wandelen

Hallo wandelaars en andere lopers,
In de zomer zie ik dagelijks vanuit mijn raam talloze mensen voorbij lopen. Ik woon namelijk aan het Pieterpad. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke loop en dat moet vooral ook zo blijven. Maar dikwijls denk ik: Ach, kon ik maar even laten ervaren hoeveel lichter het kan.
Met ‘Lichter Lopen’ bieden wij daarom een mogelijkheid om via advies, ervaring en eventueel oefeningetjes wat gemakkelijker te lopen.
De praktijk is gevestigd in Mensingeweer, circa 7 km van de start van het Pieterpad, en als u wilt kunt u en route een afspraak maken. Soms zal het passen en meten zijn, omdat ik mijn fysiopraktijk aan huis heb. Bel of sms naar 06 – 21 49 85 18 en ik reageer zo snel mogelijk.
Kosten: tussen 15 en 35 euro