Trekfestival: workshops ‘Lichter lopen’ en ‘Levensgedicht’

L1060809

Op het Waddenkwartier houden Ri & Ro tijdens het Trekfestival elk een workshop. Bij beide workshops heb je een unieke gelegenheid om te ervaren hoe je letterlijk of figuurlijk in het leven staat.

Bij de workshop ‘Lichter lopen’ van Riemke Cramer krijg je door grappige ervaringen het besef hoe je over de wereld loopt. Iedereen heeft zijn of haar eigen persoonlijke loop en dat moet ook vooral zo blijven. Maar dikwijls denkt zij (ze woont aan het Pieterpad): Ach, kon ik die voorbijganger maar even laten ervaren hoeveel lichter het kan.

Bij de workshop ‘Levensgedicht’ van Robertine Romeny ervaar je de geweldige kracht van herinneren. Als iemand je een herinnering vertelt en je luistert, verschijnt er iets van de persoonlijkheid. Alles krijgt kleur en diepte. Het is zo wonderlijk, we hebben het zelf ervaren. We hebben een wandeling uitgezet langs de verschillende leeftijdsfasen, gemarkeerd door wilgentakken. Hier vertel je elkaar een herinnering van die tijd. De luisteraar geeft een titel aan die herinnering en vice versa. Aan het eind van de wandeling heb je je eigen levensgedicht.

Hieronder lees je – met terugwerkende kracht – het verslag van de wording van deze workshops.

Het leven, niet de kaart

00Trek15Maart_4
Op de foto zie je de kaart voor de levensgedichtwandeling

Het pad wordt pad doordat ik erop loop
en ’t stap voor stap ontdek.
Verwacht niet in je leunstoel dat het pad vanzelf verschijnt.
Begin, beweeg, ga ergens heen en vind,
ook als bewegen slechts een houding vinden is.
Het innerlijk kompas wijst in de juiste richting:
bewegen blijkt geen zwerven zonder zin.
(Claire Blatchford)

Proefopstelling Trekfestival

naar de sterren

Trekfestival-Logo-RGB-05x05Nog meer voorbereidingen… Lenteweer in Lauwersoog, 8 maart. We hebben er zin in. Proeftakken op looppad uitgezet (0 tot 99 jaar). Grote stappen snel thuis.

Een nieuwsgierige wandelaar wilde wel als proefpersoon dienen. Op ons verzoek diepte hij uit zijn geheugen een herinnering op. Een indrukwekkend verhaal van toen hij kleuter was, 65 jaar geleden. Wij wisten er zo een titel aan te geven: ‘Toch gered’.

Wat bijzonder is het toch om de werking van het geheugen mee te maken. Dat belooft wat voor het Trekfestival. Daar zijn Ri & Ro te vinden achter MEER Lauwersoog.

L1060784

L1060789